Ripple dodaja 5 novih partnerjev v 4 državah

Start-up podjetje Ripple je včeraj napovedalo nove partnerske povezave s petimi bankami in institucijami za prenos denarja v štirih različnih državah.

Kaj točno je Ripple in katere so še druge popularne kripto valute, si lahko preberete na strani Kriptomat.io. Navodila, informacije in podpora v slovenskem jeziku.

Med nove partnerje spadata dve banki – Itaú Unibanco iz Brazilije in IndusInd iz Indije – skupaj s podjetji za nakazila denarja InstaReM iz Singapurja, Beetech iz Brazilije in Zip Remit iz Kanade. Glede na poročilo bodo ta podjetja sprejela različne Ripple platforme za olajšanje mednarodnih plačil v realnem času.

Medtem ko Beetech in Zip Remit načrtujejo uporabo programa Ripple xVia za olajšanje mednarodnih plačilnih koridorjev, namenjenih posameznim strankam, podjetja IndusInd, InstaReM in Itaú Unibanco načrtujejo uporabo xCurrent za mednarodne transakcije v realnem času s finančnimi institucijami. Tako poroča Finextra.

Poleg tega tako Beetech kot Zip Remit načrtujeta ustvarjanje delujočih in dolgoročnih odnosov s kitajskim LianLian, ki je prav tako nedavno začel uporabljati xCurrent.

Generalni direktor podjetja InstaReM  Prajit Nanu pravi, da bo ta premik tudi pomagal Ripple, saj bodo lahko sedaj tudi drugi člani izkoristili rastočo mrežo plačilne družbe.

Dejal je “Sedaj bodo člani RippleNet lahko obdelali veliko število izplačil v državah jugovzhodne Azije preko zaščitnih tirov InstaReM-ja”.

Vodja razvoja podjetja Ripple Patrick Griffin je dodal, da bodo nova partnerstva še posebej pomagala strankam na nastajajočih trgih:

“Ali gre za učitelja v ZDA, ki pošilja denar domov svoji družini v Brazilijo,  ali za lastnika malega podjetja v Indiji, ki poskuša prenesti denar, da odpre drugo trgovino v drugi državi .V obeh primerih je nujno, da povezujemo svetovne finančne institucije v plačilni sistem, ki dela za svoje stranke, ne proti njim. “

Če vas zanima, kako lahko dejansko kupite in prodate kripto valute preko vašega računalnika ali pametnega telefona v slovenskem jeziku, pa obiščite slovensko stran za kripto valute – Kriptomat.io.

Srečno!

You may also like...