Oblikovanje privlačne spletne strani

Če želimo s svojim spletiščem zares uspeti, moramo narediti vse za to, da so spletne strani privlačne in brezhibno delujoče. To ni enostavno, lahko pa vseeno z nekaj truda dosežemo zelo dober učinek. Začne se seveda že v izhodišču, pri načrtovanju in izdelavi spletne strani, a po tem se delo še ne konča – tudi na dolgi rok moramo skrbeti za to, da bo izkušnja obiskovalcev na našem spletnem mestu kar se da dobra.

V neki meri za to poskrbi tudi on site optimizacija. Cilj spletne optimizacije je sicer v veliki meri to, da se uvrstimo višje med rezultati v spletnih iskalnikih. On site optimizacija ta cilj dosega tako, da prilagaja lastnosti spletišča idealom, kot jih razumejo algoritmi spletnih iskalnikov. Na srečo so ti skladni s pričakovanji obiskovalcev – gre namreč za jasno in razumljivo navigacijo, razumljivo in kakovostno vsebino, pa tudi za hitro nalaganje spletne strani in podobne tehnične lastnosti. Na dolgi rok lahko on site optimizacija skrbi za to, da je spletna stran privlačna tako iskalnikom kot tudi obiskovalcem. 

Posebej pozorni moramo biti na to, kako dobro je spletišče prilagojeno obiskovalcem, v primeru, da izvajamo oglaševanje na spletu. Tu se mnogi spletni mojstri prenaglijo, oglaševati začnejo že takoj, preden je spletna stran res dovršena. Oglaševanje na spletu običajno vodi na določeno pristajalno stran, ki mora biti svojemu namenu povsem dovršena. Če za to ne poskrbimo pravočasno, bo investicija v oglaševanje brez pravega učinka. Pristajalna stran mora biti privlačna in mora voditi naprej po nakupnem procesu. Oblikovanje te strani je izredno pomembno, prav tako pomembno je, da pripravimo vse potrebne informacije in zagotovimo ključne funkcionalnosti. Tako bo oglaševanje na spletu bolj učinkovito, učinek samega spletišča pa bo tudi na dolgi rok boljši. Seveda je pri oglaševanju veliko odvisno tudi od samih oglasov, dosega, ciljne publike in podobnih dejavnikov, a v končni fazi o učinku odloča sama spletna stran. 

You may also like...