Najhitrejša pot na vrh Googla

Vsak, ki upravlja lastno spletno stran, si gotovo želi višje uvrstitve med rezultati spletnih iskalnikov. Prvo mesto na Googlu prinaša izrazito večji dotok potencialnih strank, zato ni čudno, da redno srečujemo razne nasvete, kako hitro pridobiti kakšno mesto ali dve. Pravzaprav se je ravno zaradi tega razvila optimizacija spletnih strani kot specializirana storitev, od katere živijo mnogi spletni mojstri. A prava rešitev za hiter skok na vrh tiči drugje.

Google oglasi

Google oglaševanje nam ponuja idealno priložnost, da konkurenco enostavno preskočimo. Promovirane povezave se namreč pojavljajo prav na vrhu rezultatov, oblikovane pa so tako, da na las spominjajo na organske zadetke. Medtem ko optimizacija spletnih strani skozi leta trdega dela le stremi k temu, da bi se približala tej zavidanja vredni poziciji, lahko za zelo ugodno ceno položaj v trenutku zakupimo preko Googlovega sistema AdWords.

Google oglasi vsekakor predstavljajo najhitrejšo pot na vrh rezultatov, ki se prikazujejo za iskanja po relevantnih ključnih besedah. Pravzaprav je celo vprašljivo, kateri je prvi rezultat – tradicionalno smo s tem mislili na prvi organski zadetek, a glede na to, da se oglasi tako na seznamu rezultatov kot v mislih iskalcev bistveno ne razlikujejo od organskih zadetkov, bi lahko priznali prvo pozicijo tudi oglasu.

Statistika klikov na različne pozicije prve strani rezultatov iskanj je dobro znana, prav zato je optimizacija spletnih strani tudi tako priljubljena – velika večina iskalcev se namreč sploh ne zmeni za povezave, ki niso na prvih treh mestih. Google oglasi poskrbijo vsaj za to, da iskalci povezavo sploh opazijo in registrirajo, možnost za obisk pa je s tem seveda drastično večja.

You may also like...